Семiнар з проектування ядерного палива та елементiв активних зон

З 18 по 22 травня 2015 року фахівцями ЦПАЗ НТК ЯПЦ за пiдтримкою Міністерства енергетики США проведено спільний семінар з експертами національного ядерного центру (НЯЦ) у м. Курчатов (Республіка Казахстан) до таких питань аналізу, що застосовується сьогодні для обгрунтування безпеки реакторів з водою під тиском:
− виконання розрахункiв критичності систем зберігання для підтримки ядерної безпеки, розрахунки випалювання палива за допомогою програмного пакету SCALE;
− підготовка бібліотек теплових нейтронних перехресних перерiзiв та кінетики нейтронного моделювання за допомогою MCNP(X);
− застосування коду ANSYS FLUENT для моделювання теплофізичних процесів реакторних установок для аналізу і використання у проектних розрахунках;
− використання коду RELAP5 для системного аналіза поведінки звичайного реактора під час аварійних режимів і розрахунок аналізу реакторної безпеки.
 

Зустрiч з фахiвцями НЯЦ

Семінар проводився одночасно на два фронти: розрахунки ядерної фізики та аналізу безпеки і теплофізика. Семінар викликав великий інтерес. Такі семінари проходять не вперше, і ми встановили дружні відносини з фахівцями з ядерного центру. Семінар продемонстрував високу кваліфікацію фахівців НЯЦ Казахстану. Ми дуже вдячні НЯЦ за можливість проведення семінару і чудову організацію.
Основна мета семінару було ознайомлення і дискусії з експертами НЯЦ по основних методах, які використовуються у сьогоднішньому аналізi обґрунтування безпеки та надійності ядерних установок з ВВЕР в Україні.
В Казахстані сьогодні широко обговорюється можливість будівництва та експлуатації ядерних установок. Такі семінари допоможуть фахівцям Казахстану в майбутньому надати технічну експертизу для проектів атомних електростанцій.

На одному з семинарiв...
« Назад