8 Міжнародна конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища»

27-28 квітня 2023 року у місті Славутичі в режимі онлайн відбулася Восьма Міжнародна конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2023.

Тема - «INUDECO. Ядерна енергетика: виклики війни».

Ця Конференція  проходить у місті Славутичі з 2016 року в рамках заходів до роковин аварії на Чорнобильській АЕС. Більше 800 науковців та практиків з 20 країн світу вже взяли участь у конференції, що щорічно проходить у місті-супутнику Чорнобильської АЕС Славутичі. Цього року більше ніж 160 науковців брали участь у Конференції. 

У зв'язку із ситуацією, що складається через війну в Україні, INUDECO 2023  проходила в онлайн форматі відкритої дискусії за допомогою ресурсу zoom та з прямою трансляцією в YouTybe-каналі. 

Організаторами конференції були: виконавчий комітет Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області; Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Відокремлений підрозділ Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» «Атомремонтсервіс», Державне агентство України з управління зоною відчуження, Інститут проблем математичних машин і систем Національної академії наук України; Славутицька філія Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського», ГО «Українське ядерне товариство». 

Науковці НТК ЯПЦ ННЦ ХФТІ взяли безпосередню участь у роботі конференції. Старший науковий співробітник к.ф.-м.н. Валерій ЗУЙОК представив Доповідь за темою "Досвід експлуатації палива виробництва "Westinghouse" (ТВЗ-W/WR) на  АЕС України". Безпосередню участь у підготовці матеріалу взяли співробітники НТК ЯПЦ: Зуйок В.А.,Рудь Р.О.,Третьяков М.В., Куштим Я.О., Грудницький В.В. та співробітник ВП АРС ДП " НАЕК "Енергоатом" Соловйов Ю.В.

Дякуємо організаторам Конференції за можливість висвітлення результатів досліджень, а також за можливість налагодження співпраці та обміну досвідом у сфері зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.

 

« Назад