Філія ВП РАЕС, перевантаження а.з.

У червні фахівці НТК ЯПЦ продовжили цикл робіт, пов’язаний з диверсифікацією ядерного палива на АЕС України та подальшою безпечною роботою енергетичного сектора нашої країни. Вони взяли участь у перевантаженні  активної зони енергоблоку №3 філії “Відокремлений підрозділ “Рівненська АЕС» АТ "НАЕК "Енергоатом".під час ППР-2024. 

Роботи проводилися в рамках угоди між НТК ЯПЦ ННЦ ХФТІ та компанією Westinghouse. Фахівці НТК ЯПЦ мають найвищу кваліфікацію та  унікальний, багаторічний досвід в проведенні подібних робіт.

Спеціалісти НТК ЯПЦ покроково відстежували операції перевантаження згідно з рекомендованими послідовностями. Проводився контроль зусиль та швидкості вивантаження ТВЗ з контейнерів свіжого палива, басейну зберігання палива, а також зусиль та швидкості завантаження в активну зону і факту удару ТВЗ (сила) у нижню опорну трубу (стакан). Крім того, контролювали цілісність елементів конструкції ТВЗ та їх проектне положення, аномальні прояви корозії.

Перевантаження активної зони блоку №3 філії “Відокремлений підрозділ “Рівненська АЕС» АТ "НАЕК "Енергоатом". було проведено успішно, без будь-яких неочікуваних ускладнень та проблем.

« Назад